17 November 2010

Lapaset Huopanen-langasta

Novitan Huopanen-lanka on nimensä mukaisesti lanka, joka huopuu. Se on tehty huopumaan yksinkertaisesti, 40-asteisessa konepesussa.

Tein nämä lapaset käyttäen pohjana Pirkka-lehden ohjetta, mutta muokkasin sitä. Minusta pelkästään huovuttamalla tehdyt lapaset ovat ranteen kohdalta kylmät, siksi lisäsin ranteeseen neulotun resorin. Lisäksi en pidä kauhean paksujen puikkojen käytöstä. Langan ohjeessa ehdotetaan puikot 8-10, minä käytin puikkoja 6.

Tässä valmiit lapaset:Peukaloiden tekoa. Tavallisesti käytän lapasissa aina peukalokiilaa, mutta näissä sitä ei tarvitse. Huovutettuja lapasia joutuu joka tapauksessa muotoilemaan kiskomalla joka suuntaan.Lähikuva peukalosilmukoiden nostosta:Valmiiksi neulottu lapanen verrattuna käden kokoon.Kun lapaset tulevat pesukoneesta, huopa on tiivis ja kova. Sen reunasta ei pysty nostamaan silmukoita ranteen joustinneuleosaa varten. Siksi pujotin ranneosaan paksun luistinnauhan, että siihen jää reiät. Muovinaru olisi myös hyvä.Ennen pesukoneeseen laittoa täytin lapasen ja varsinkin peukalon muovipusseilla. Muuten jokin osa voi huopua kiinni.
Tällaisina möykkyinä lapaset tulevat pesusta, ei kannata pelästyä:

Muotoile lapaset oikean muotoisiksi venyttämällä.

Kun lapaset oli muotoiltu ja kuivuneet, virkkasin yhden kerroksen ranteen reunassa oleviin kengännauhan jättämiin reikiin. Lankana Seitsemän veljestä.


Sitten nostin resorin neulomiseen tarvittavat silmukat virkkauksesta. 40 silmukkaa, jos haluaa tiukan resorin. 48, jos hiukan löysemmän. Neuloin sopivan pituisen resorin. On tärkeää päättää resorin silmukat aika löysästi, että resori venyy.Valmiit lapaset sivun ylälaidassa. Lämpimät :)

2 comments:

  1. Kiitos hyvästä neuvosta!
    Oppia ikä kaikki.
    Mummi 63v

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.